Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/plugins/rocket-lazy-load-sv_SE.mo) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php74/bin/) in /data/0/a/0acc4ea9-665d-4941-987d-9d81412b45f8/kostalodge.se/public_html/wp-includes/l10n.php on line 741
Hur fungerar det att hyra stugboende i Småland? - Kosta Lodge

Boende

Bo mitt i småländska glasriket

Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Gäster kommer till oss för att uppleva, bo och må bra. Lodgen erbjuder idag 26 enkla men fräscha rum med eget badrum och dusch. Några rum ligger i annexet och har därmed tillgång till egen uteplats. Våra 13 parstugor är fullt utrustade och har sängplatser för upp till sex personer.  På Lodgen finns även konferensmöjligheter, samlingslokal och gratis wifi.

Boendepaket och erbjudande hittar ni på bokningssidan, längs ner!

HUVUDBYGGNAD OCH ANNEX

Våra 14 enkelt inredda men bekväma gästrum har vi i huvudbyggnaden och de två annexen vid parkeringen har 12 rum. Varje rum har parkettgolv, två enkelsängar, tv, bord och fåtölj, badrum med dusch samt wc. Familjerum med upp till fyra bäddar finns i annexen och i huvudbygnaden. Alla våra rum i huvudbyggnaden har samma standard medan rummen i annexen är budgetrum av enklare standard. Det finns ett handikappanpassat rum inne i huvudbyggnaden. Alla rum och allmänna lokaler är rökfria.

Du kan också koppla av i våra mysiga sällskapsrum  där vi har storbilds-tv och sällskapsspel. Kanske nya kontakter knyts över en kopp kaffe eller te? Slå dig ner i en bekväm fåtölj vid det stora fönstret för att läsa en bok, vänta på ett besök eller helt enkelt planera din dag och småprata med folk du har lärt känna under din vistelse här. Utnyttja de mer avskilda och undanskymda platserna om du vill skicka mejl eller arbeta med din laptop via den trådlösa WiFi-anslutning som finns tillgänglig på hela lodgen.

En trappa ner ligger vår midsommarbjörk- och grönmyntadoftande bastu- och relaxavdelning för upp till åtta personer. Varva ned efter en lång resa, hård dag på jobbet eller aktiv dag i naturen. Det kostar inget att bada bastu och man behöver inte boka tid men förhöj gärna upplevelsen genom att beställa något kallt från baren, badrock med tofflor eller ett bastupaket.

Vi dukar upp en härlig frukostbuffé på morgonen som serveras i matsalen. Sommartid kan frukosten avnjutas på vårt pooldäck.

Komfort och avkoppling – det är vad som präglar hela den här miljön.

PARSTUGOR

Om boende i ett vanligt hotellrum är inte riktigt din grej och om du hellre vill bo i en parstuga med självhushåll , då har vi en trevlig stugby att erbjuda. Vår utbyggnad av 13 parstugor specialdesignade av JABO stod klar sommaren 2015. Enskilt belägna i naturskön omgivning med två dammar med fiskemöjligheter, mini-zoo och utegrillar är lägenheterna byggda med modern inredning för boende året runt. Med lugnet, grönskan och egen uteplats är parstugorna ett härligt boende för dig som vill njuta av naturen, koppla av och rå om dig själv.

Våra lägenheter är identiskt inredda med ljusa, fräscha interiörer och väggar klädda med vitmålad panel. Designen är en öppen planlösning där kök och allrum hänger ihop. Här finns det en bäddsoffa, bord, matplats och TV. Köket har spis, ugn, micro, kylskåp och frysbox och en del köksutrustning. Det finns ett sovrum med två enkelsängar, separat badrum med dusch, wc och tvättmaskin. Två enklare extrasängar finns även att bädda upp. Bäddar upp till fyra personer (2-4 vuxna eller 2 vuxna och barn är rekommenderat). Alla stugor har Wifi.

I stugorna ingår inte lakan, handdukar, frukost eller slutstädning. Allt detta kan bokas till på plats mot en tilläggskostnad. Stugbyn ligger cirka 200 m från huvudbyggnaden dit man kan gå eller köra bil. Parkering finns bakom varje parstuga.

Husdjur tillåtna i vissa stugor. Alla stugor är rökfria.

Trädhus i Safariparken – Nyhet till sommaren!

Våra trädhus av glas inne i Kosta Safaripark står på pelare fyra meter ovanför marken vilket ger möjlighet till ett boende högt upp i luften med nära full hotellstandard. Närmare naturen, utan att tumma på bekvämligheten, är det svårare att komma.  Här finns det möjlighet att se den europeisk visenten, den ståtliga kronhjorten, skogens konung älgen, den nyfikna dovhjorten, mufflonfår med sina enorma horn och de busiga vildsvinen som vandrar fritt omkring i den stora inhägnade parken.

Vi har 2 storlekar på husen, 15 och 30 kvm. Här kommer man även kunna anordna konferens. Boendet kommer vara utan el men med tillgång till powerbanks för den som vill.

Väggarna är delvis av trä men merparten är glasväggar som ger en ökad känsla av att bo nära naturen. Det kommer trots glasväggarna ändå vara ett enskilt och privat boende, utan insyn.

Beställ catering/roomservice från Kosta Lodge och få er middag levererad direkt till ert boende!

Betalningsalternativ

Du kan betala med Swish, Mastercard, Visa och American Express.

In- och utcheckning

Vi har incheckning från kl. 15.00 på ankomstdagen.
Vi har utcheckning till kl. 11.00 på avresedagen.

För konferensgäster gäller incheckning kl 15.00, utcheckning kl 10.00.

Bokningsvillkor

Våra kunder har rätt att avbeställa sin bokning utan kostnad senast till kl. 18.00 dagen innan ankomst. Därefter debiteras första natten.

Övriga villkor

När blir min bokning bindande?
Vid bokning av rum utfärdas en bokningsbekräftelse som sändes till dig via vårt bokningssystem. Din bokning blir bindande när du fått bekräftelsen.

Vad gäller om jag vill avboka?
Du kan avboka muntligen eller skriftligen till oss.

Vilka skyldigheter har jag som gäst?
Du ansvarar för att läsa igenom din bokningsbekräftelse och säkerställa att datum och objektnummer stämmer.

Du måste vårda stuga/gästrum väl och följa de bestämmelser som gäller. Du ansvarar själv för alla skador som uppstår på stuga/gästrum och dess inventarier genom att du eller någon i ditt sällskap varit vårdslös. Du ansvarar också för att alla som bor eller befinner sig i din stuga/gästrum följer Lodge Kostas ordningsregler vad gäller tystnad m.m. Bryter du mot ordningsreglerna har vi rätt att ta ut en störningsavgift som motsvarar de kostnader vi pålagts i samband med detta.

Du får inte använda stuga/gästrum till något annat än vad som avtalats vid bokningen. Ej heller låta fler personer övernatta än vad som uppgivits vid bokningstillfället.

Barn-, baby- och extrasängar

Barn är självklart välkomna och babysängar kan bokas vid rumsbokning utan kostnad (Kosta Lodge har ett begränsat antal babysängar).
Extrasäng till ett familjerum kan bokas vid rumsbokning, kostnad tillkommer (Kosta Lodge har ett begränsat antal extrasängar).
Max. antal extrasängar/babysängar i ett rum är 1.

Vilka försäkringar gäller?

Du som gäst ombesörjer själv det skydd du anser erforderligt såsom ansvars-, olycksfalls- och resgodsförsäkring.

Övrig information

In- och utcheckningstider
Incheckning kl 15.00, utcheckning kl 11.00.
För konferensgäster gäller incheckning kl 15.00, utcheckning kl 10.00.
Alla incheckningar för hotellet och stugbyn görs i huvudbyggnaden vid parkeringen.

Boende
Antal rum 26
Antal lägenheter i parstugor 26
Antal bäddar 212
1 handikappanpassat rum
Hundrum 6 i annex och 4 stugor

Möten
Möteslokal 1
Grupprum
Maxantal i största lokalen 40

Övrigt
Gratis trådlöst internet på hela hotellet och stugbyn. Inloggningsuppgifter finns i receptionen
Vi kan erbjuda en enkel servicetvätt 40° C och 60 ° C, dock inga ömtåliga plagg mot avgift.
Kosta Lodge är 100% rökfritt och rökning sker vid angivna platser utomhus.

Reception
Våra öppettider i receptionen varierar under året men under högsäsong har vi bemanning från tidig morgon till sent på kvällen. Meddela alltid receptionen om ni kommer att anlända till Kosta efter kl. 18.00.

Är receptionen obemannad, ring Kosta Boda Art Hotel 0478-348 30, då svarar alltid någon i personalen och hjälper dig.

Strykjärn, hårtork, toalettartiklar finna att låna/köpa i receptionen.

Kommunikationer

Kosta – Växjö flygplats 45 min
Kosta – Kalmar 50 min

Mer info på sidan ”Resan hit

Kontakta oss

Hej! Vi är intreserade av …

Not readable? Change text. captcha txt