Att göra

Det finns mycket att göra i Glasriket

Kosta Safaripark
Safaritur i småländsk urskog! Möt visenter, hjortar, mufflonfår och vildsvin på nära håll.
www.kostasafaripark.se

Kosta Vildmarkscamp
Aktiviteter och upplevelser i den småländska vildmarken.
www.kostavildmarkscamp.se

Kosta Rentalcenter
Kom som du är … hyr allt du behöver! Här kan du hyra allt från cyklar och fiskeutrustning till Segway och Playstation.
www.kostarentalcenter.se

Kräftfiskeupplevelse 2018, 1 augusti – 30 september
Var med och upplev traditionen av att fiska kräftor. I Kosta har vi tillgång till ett stort område av kräftfiskevatten i sjön Läen.
Ladda ner produktblad

Bastu
Gör vår bastuande sällskap och njut i vår midsommarbjörk- och grönmyntadoftande bastu och relaxrum. Olika paket finns att köpa till.

Hyttsill
Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt och luffarna bjöds på mat och dryck mot berättelser och sånger. Idag bjuds besökarna på mat tillagad i kylugnarna såsom stekt fläsk, saltsill, isterband och givetvis ostkaka till kaffet. Underhållning bjuds det på och glasblåsning på mästarnivå. Ofta finns det möjlighet att själv prova på att blåsa en glasbubbla.
Tid: Kvällstid och ca 3 timmar
www.kostahyttsill.se

Zipline
Little Rock Lake AB har Sveriges första zipline i världsklass. Designad av en av världens främsta specialister för att förmedla, underhålla och inspirera deltagaren. Anläggningen är Europas längsta zipline med över 3,3 kilometer sammanhängande bansystem. En över fyra timmars bana består av 12 stationer genom vildmarksskog där ofta både älg och vildsvin har sina tillhåll. Banan har tre olika alternativ där den kortare turen på två timmar är familjevänlig och utformad för att hantera gäster från 5 år till 99 år i hyggligt god hälsa och kondition. Den Svarta banan är på över två timmar och även den är för den adrenalinhungrige. Den långa Kamikaze banan på cirka fyra timmar är för den riktigt adrenalinhungrige. Det är den perfekta upplevelsen för äventyrliga personer, familjer, grupper av vänner och som företagsevent. Banan är öppen året runt för bokning av den svarta banan samt Kamikaze banan. För mer om priser, fysiska krav och tider, besök vår webbplats på www.littlerocklake.com

Guidade turer med Natur- och kulturguiderna
Glasriketguiderna är diplomerade guider specialiserade på Glasrikets unika natur och kultur. Följ med dem ut i naturen och upptäck Smålands dolda skatter. Guiderna kan skräddarsy upplevelser och guidningar till olika konferensgrupper. Olika förslag på teman är natur-och kulturvandringar, järnbruket och dess historia, Glasbruken och Moberg och utvandringen.

Skapa ditt egna glas
Kosta Glasbruk invigdes 1742. Konsten att blåsa glas fortgår än i dag och nu har ni chansen att pröva på detta ädla hantverk. Ni formar den 1100 grader varma massan med skopa och tidningspapper, blåser med pipan och ”driver” ut det blivande mästerverket. Väl klart ställs glasen in i kylugnen för att svalna tills dagen efter då era alster levereras.
Tid: 1-2,5 timmar

Glasdemo
Besök hyttan för en demo till glasets fascinerande värld. Värmen i hyttan är påtaglig, glasmassan glöder från ugnen och glasblåsaren driver fram och skapar ett unikt konstverk. Ni får gärna komma med önskemål om utformning av konstverket. Glasblåsarna kan även applicera logotyper enligt önskemål mot tillägg på priset. Några personer får även prova på att blåsa en bubbla.
Tid: 1 timma.

Formgivare för en dag
Bertil Vallien, Ulrica Hydman Vallien och Kjell Engman alla kända Kosta Boda formgivare. Nu har ni chansen att vara kreativa och designa ett glaskonstverk. I grupper om 5 personer arbetar ni fram förslag som sedan glasblåsarna utser en vinnare av. På plats i hyttan får ni sedan uppleva glasblåsarna skapa det vinnande bidraget.
Tid: 2 timmar

Guidad tur i hyttan
Vid ett besök i hyttan får ni uppleva ett genuint hantverk. Ta del av en helt unik upplevelse och se den glödheta glasmassan som förvandlas till spröd kristall eller en robust skål. Den guidade turen startar med en introduktion i utställningshallen där man även kan se några av de fantastiska pjäser som skapats i verkstäderna under åren.
Tid: 45 minuter

Skyttesimulator
I centrum kan du prova på att skjuta i en toppmodern skyttesimulator. Jaktia Kosta erbjuder en aktivitet som passar alla, ung som gammal, nybörjare eller proffs. Så sikta in dig på jakt vid din nästa konferens.
Tid: 1-2 timmar

20 000 kvadratmeter shopping
På Kosta Outlet hittar du det mesta – och till fantastiska priser! Ett utbud på över 200 olika internationella varumärken inom mode, kläder, skor och sportutrustning. Det finns en stor bredd på inredning och design, glas och porslin, böcker och blommor. Här finns också gott om trivsamma kaféer och matställen där du kan samla energi.
www.kostaoutlet.se

Älgsafari
Älgen, världens största hjortdjur, kan bli 25 år gammal. I Sverige finns det i dagsläget cirka 300 000 älgar. Några av dessa finner ni strax utanför Kosta i Grönåsens Älgpark. Följ den 1 300 meter långa vägen runt ett skogshägn och klättra upp i något av de strategiskt utplacerade älgtornen. Kanske Carl-Gustaf och Silvia, de största älgarna i hägnet, förärar er med sin närvaro. Glöm inte kameran!

Powered by ArrivalGuides
Kontakta oss

Hej! Vi är intreserade av …

Not readable? Change text. captcha txt