Konferens

Konferera med skogen och naturen som inspirationskälla!

Kosta Lodge erbjuder konferenser i en avslappnad miljö. Utöver sedvanliga konferenser och möten håller våra kunder gärna både frukostmöten och utbildningar hos oss. Vi välkomnar grupper upp till 40 personer och mindre möten och lovar att ta väl hand om dig och dina deltagare. Vi erbjuder god mat och dryck i direkt anslutning till en fräsch konferenslokal.

Kosta Lodge har ett större konferensrum (76 kvm) inne i huvudbyggnaden som är utrustat med blädderblock, whiteboard och projektor. Mindre arbetsgrupper kan sitta i våra sällskapsrum.

Vatten, frukt, block och pennor ingår när man konfererar hos oss. Extra sladdar, kopiering och utskriftsservice finns naturligtvis också tillgängligt.

Skolsittning

Styrelsesittning

U-sittning

Biosittning

Naturkonferens – en dag med övernattning

Tur genom Kosta Safaripark med buss och guide. Vildmarkslunch. Femkamp. Konferenslokal. Fika under dagen. Trerätters middag på kvällen. Boende i delat dubbelrum.

1725:- per person ex moms.

Vi hjälper er att planera ett lyckat möte med positiv och serviceinriktad personal.

För att få rätt pris – ring oss för en offert eller fyll i kontaktformuläret!

Företag (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Jag samtycker till att Kosta Lodge samlar och lagrar mina data från detta webbformulär.

Aktiviteter

Kosta Safaripark
Safaritur i småländsk urskog! Möt visenter, hjortar, mufflonfår och vildsvin på nära håll. Safariparken är öppen från första aprill till sista september. Biljett köps på Kosta Lodge, Lågprisvaruhuset, Jaktia eller Kosta Boda Art Hotel.
www.kostasafaripark.se

Bastu
Gör vår bastuande sällskap och njut i vår midsommarbjörk-och grönmyntadoftande bastu och relaxrum. Olika paket finns att lägga till

Hyttsill
Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt och luffarna bjöds på mat och dryck mot berättelser och sånger. Idag bjuds besökarna på mat tillagad i kylugnarna såsom stekt fläsk, saltsill, isterband och givetvis ostkaka till kaffet. Underhållning bjuds det på och glasblåsning på mästarnivå. Ofta finns det möjlighet att själv prova på att blåsa en glasbubbla.
Tid: Kvällstid och ca 3 timmar

Skapa ditt egna glas
Kosta Glasbruk invigdes 1742. Konsten att blåsa glas fortgår än i dag och nu har ni chansen att pröva på detta ädla hantverk. Ni formar den 1100 grader varma massan med skopa och tidningspapper, blåser med pipan och ”driver” ut det blivande mästerverket. Väl klart ställs glasen in i kylugnen för att svalna tills dagen efter då era alster levereras.
Tid: 1-2,5 timmar

Glasdemo
Besök hyttan för en demo till glasets fascinerande värld. Värmen i hyttan är påtaglig, glasmassan glöder från ugnen och glasblåsaren driver fram och skapar ett unikt konstverk. Ni får gärna komma med önskemål om utformning av konstverket. Glasblåsarna kan även applicera logotyper enligt önskemål mot tillägg på priset. Några personer får även prova på att blåsa en bubbla.
Tid: 1 timma.

Formgivare för en dag
Bertil Vallien, Kjell Engman alla kända Kosta Boda formgivare. Nu har ni chansen att vara kreativa och designa ett glaskonstverk. I grupper om 5 personer arbetar ni fram förslag som sedan glasblåsarna utser en vinnare av. På plats i hyttan får ni sedan uppleva glasblåsarna skapa det vinnande bidraget.
Tid: 2 timmar

Guidad tur i hyttan
Vid ett besök i hyttan får ni uppleva ett genuint hantverk. Ta del av en helt unik upplevelse och se den glödheta glasmassan som förvandlas till spröd kristall eller en robust skål. Den guidade turen startar med en introduktion i utställningshallen där man även kan se några av de fantastiska pjäser som skapats i verkstäderna under åren.
Tid: 45 minuter

Skyttesimulator
Prova på att skjuta i en toppmodern skyttesimulator. Kosta Lodge erbjuder en aktivitet som passar alla, ung som gammal, nybörjare eller proffs. Så sikta in dig på jakt vid din nästa konferens.
Tid: 1-2 timmar

Älgsafari
Älgen, världens största hjortdjur, kan bli 25 år gammal. I Sverige finns det i dagsläget cirka 300 000 älgar. Några av dessa finner ni strax utanför Kosta i Grönåsens Älgpark. Följ den 1 300 meter långa vägen runt ett skogshägn och klättra upp i något av de strategiskt utplacerade älgtornen. Kanske Carl-Gustaf och Silvia, de största älgarna i hägnet, förärar er med sin närvaro. Glöm inte kameran!

Zipline
Zipline är enkelt utryckt en linbana där man hänger i en sele och åker på en wire mitt i den småländska naturen. Sväva över och bland trätoppar på en lina mellan olika stationer och man åtföljs i grupper upp till åtta personer alltid av två guider som svarar för säkerheten under själva åkandet. Det är ett adrenalinfyllt äventyr med inslag av höga höjder och hastigheter och i det aktuella området en särskilt vacker natur.

20000 kvadratmeter shopping
På Kosta Outlet hittar du det mesta – och till fantastiska priser! Ett utbud på över 200 olika internationella varumärken inom mode, kläder, skor och sportutrustning. Det finns en stor bredd på inredning och design, glas och porslin, böcker och blommor. Här finns också gott om trivsamma kaféer och matställen där du kan samla energi.
www.kostaoutlet.se

Guidade turer med Natur-och kulturguiderna
Glasriketguiderna är diplomerade guider specialiserade på Glasrikets unika natur och kultur. Följ med dem ut i naturen och upptäck Smålands dolda skatter. Guiderna kan skräddarsy upplevelser och guidningar till olika konferensgrupper. Olika förslag på teman är natur-och kulturvandringar, järnbruket och dess historia, Glasbruken och Moberg och utvandringen.

Kontakta oss

Hej! Vi är intreserade av …

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search